Kupte si mražené ovoce a zeleninu.

Vím, co si myslíte… “Čerstvé je mnohem lepší.” Ano, je to tak. Není “o tolik” lepší, ale jistě, čerstvé je vždycky nejlepší volbou. Pokud ji jíte jen tak, kupte si ji čerstvou, ale pokud ji vaříte nebo přidáváte do jídla, zvolte mražené. Když si koupíte mražené, získáte tím druhou nejzdravější variantu (lepší než konzervované) a nebude se kazit (na dlouhou, dlouhou dobu). Jedná se o skvělý kompromis, jak uvařit výživná jídla, prakticky a levněji. Mražené je prostě jednodušší, což znamená, že bude pravděpodobné že během roku sníte více ovoce a zeleniny.

A proč je to tak důležité? Protože ovoce a zelenina jsou plné vitamínů, minerálů, antioxidantů a vlákniny, které podporují vaše zdraví a prevenci nemocí. Ovoce a zelenina vám pomohou udržet si optimální hmotnost, posílit imunitní systém, zlepšit trávení, snížit krevní tlak, zvýšit energii a zlepšit náladu. Ovoce a zelenina jsou také dobré pro životní prostředí, protože snižují spotřebu vody, energie a pesticidů. A pokud si koupíte mražené ovoce a zeleninu z lokálních zdrojů, podpoříte také místní ekonomiku a komunitu.

Takže neváhejte a zařaďte do svého jídelníčku více mraženého ovoce a zeleniny. Budete si tak dopřávat chutné a zdravé pokrmy, které vám ušetří čas i peníze. A nezapomeňte, že mražené ovoce a zelenina jsou také skvělé pro přípravu smoothie, salátů, polévek, omáček, pečiva a dalších lahodných receptů.

  • Mražené ovoce a zelenina jsou druhou nejzdravější variantou po čerstvém, protože jsou zmrazeny krátce po sklizni a zachovávají si většinu svých živin.
  • Mražené ovoce a zelenina se nekazí tak rychle jako čerstvé, takže se neplýtvá jídlem a snižují se náklady.
  • Mražené ovoce a zelenina jsou jednodušší na přípravu a použití, protože jsou již omyté, oloupané a nakrájené, což šetří čas a práci.
  • Mražené ovoce a zelenina mohou zvýšit konzumaci ovoce a zeleniny během roku, protože jsou dostupné i mimo sezónu a lze je snadno přidat do různých jídel.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *