Plastový box

Jak zvětšit prostor v bytě pomocí plastových boxů.

Nedávno jsem potřeboval zvětšit prostor v bytě, protože jsem měl pocit, že se mi hromadí spousta nepotřebných věcí. Rozhodl jsem se udělat si pořádek a zbavit se toho, co už nepoužívám nebo nepotřebuji. Nejprve jsem si prohlédl všechny své věci a rozhodl, co si chci ponechat a co darovat nebo vyhodit. Pak jsem si ponechal jen ty věci, které používám každý den nebo alespoň jednou za týden. Zbývající věci, které si plánuji ponechat, ale nepoužívám je tak často, jsem roztřídil do plastových boxů podle kategorií, jako jsou například knihy, oblečení, sportovní vybavení, dekorace a tak dále.

Plastové boxy jsem koupil v nedalekém obchodě s domácími potřebami. Vybral jsem si je, protože jsou levné, odolné, snadno se čistí a mají průhledné víko, takže mohu vidět, co je uvnitř. Místo toho, abych obsah napsal na vnější stranu plastového boxu, jsem boxy očísloval a do telefonu si uložil poznámku s číslem každého boxu a obsahem uvnitř. Použil jsem aplikaci Microsoft To Do, která mi umožňuje vytvářet seznamy a přidávat k nim poznámky a připomínky. Každý box jsem pojmenoval podle hlavní kategorie, například “Box 1 – Knihy” nebo “Box 2 – Oblečení”. Nyní můžeme přidávat nebo odebírat věci z každého boxu a jen aktualizovat poznámku, místo abych musel pokaždé vytvářet nový štítek.

Plastové boxy jsem uložil do skříně, na půdu nebo do sklepa, podle toho, jak často k nim potřebuji přistupovat. Snažil jsem se je uspořádat tak, aby byly snadno dostupné a nezabíraly moc místa. Pokud potřebuji něco z boxů, stačí mi podívat se do poznámky v telefonu a najít číslo boxu, který obsahuje to, co hledám. Pak jen musím najít ten správný box a otevřít ho. Tímto způsobem jsem si ušetřil spoustu času a prostoru v bytě.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *